Om Claus

Claus Roager er Danmarks mest anvendte underviser inden for Enneagrammet. Med mere end 14 års erfaring har Claus været en af de absolut største bidragsydere til at Enneagrammet i dag er alment kendt i virksomheder i Danmark.

Claus har undervist mere end 125.000 mennesker i Enneagrammet i Danmark og i udlandet. Med sine store undervisningserfaring har Claus oparbejdet sin helt egen stil. En stil der bygger på højt tempo og stort personligt engagement. Formen er interaktiv, nærværende, empatisk, humørfyldt, motiverende og konfronterende – men altid med stor respekt for den enkelte.

Claus er kendt for sin enorme viden om mennesker på arbejdspladserne og i familielivet. Hans levende undervisning er fyldt med spændende historier fra virkeligheden, der giver et meget klart billede af typerne i dagligdagen.

Erhvervsmæssigt har Claus adskillige års erfaring indenfor ledelse og salg og driver i dag sin egen skole Enneagramstedet, som han stiftede i 2012.

Uddannelser

Jeg er IEA Akkrediteret Enneagramunderviser og har været oplægsholder ved flere internationale Enneagramkonferencer i Europa og USA. Jeg har gennemført adskillige uddannelser indenfor personlig udvikling, blandt andet:

  • The Enneagram Institute – Don Riso og Russ Hudson
  • Enneagram In Business – Ginger Lapid-Bogda
  • The Changeworks – Tom Condon
  • Enneagram Explorations – Katherine Chernick og David Fauvre
  • Think About It – Enneagram Basic, Practitioner og Master
  • NLP Practitioner og Master
  • Center for Familieudvikling – PREP lederuddannelse
  • Integrative Enneagram Solutions – Dirk Cloete og Lucille Greeff
  • 27 Subtypes – Beatrice Chestnut

Privat

Jeg er født i 1965 og bor i hus i Roskilde med mine 2 vidunderlige teenagebørn, Sophie og Christian.

Min store lidenskab for lystfiskeri har givet mig mange gode stunder i naturen. Rejser til Norge, Sverige samt et par drømmeture til Alaska står meget højt på listen over lystfiskerminder. Men en tur i den lokale sø efter gedder, en tur i Køge Bugt efter havørred eller laksefiskeri omkring Møn med min trollingbåd “Shark Toast” med en af mine gode fiskevenner, giver mig også masser af energi.

Jeg har også gennem årene dyrket masser af sport, og har blandt andet dyrket svømning, motocross, kampsport, stået på alpinski samt løbet et enkelt maraton.

Professionelt

Mere end 20 års salgserfaring samt adskillige års ledererfaring fra store internationale virksomheder indenfor telekommunikation og IT, har gjort mig i stand til at forene begreber som personlig udvikling med evnen til at skabe vedholdende bedre resultater i erhvervslivet – med andre ord, jeg har selv været ude i ”marken”, så jeg ved hvad der skal til for at skabe motivation og begejstring for individer og virksomheder.

Jeg har desuden altid dyrket netværk professionelt, idet jeg tror på at folk der giver til fællesskabet bliver mentalt beriget.

Jeg har med min lange erhvervserfaring, og store undervisningserfaring for langt over 1000 virksomheder og organisationer i Danmark, været en af de absolut største bidragydere til, at Enneagrammet i dag er alment kendt blandt HR og virksomhedsledere i Danmark.

Gennem min viden om mennesker, karismatiske og energiske undervisningsstil har jeg altid inspireret mit publikum til at kigge en gang dybere på sig selv samt virksomhedens vigtigste ressource – nemlig mennesket.

Jeg er en professionel, humoristisk og en fagligt kompetent underviser, som altid giver deltagerne lyst til efterfølgende at fordybe sig yderligere i Enneagrammets mange facetter.

Med Enneagrammet som det absolut bærende værktøj, hjælper jeg gerne grupper, teams og ledere med at skabe bedre resultater gennem øget effektivitet og færre misforståelser. Ofte forbedres kommunikationen og tilliden i teamet.

Jeg har desuden indsamlet en meget stor erfaring i at hjælpe teams med at etablere, eller genetablere, en større tolerance og forståelse for forskelligheder.

Passionen

Min passion er et dybtfølt ønske om at flytte mennesker i deres selvbevidsthed. En rejse, der bestemt ikke altid er nem og som ikke kun er lutter glæder og fornøjelser. Jeg er dog overbevist om, at resultatet i sidste ende er at folk bliver en endnu bedre version af sig selv.

Dette til gavn for individet selv, deres private relationer, forretningsmæssige relationer og dermed hele virksomhedens evne til at opnå større tilfredshed, motivation og indtjening.

”Jeg elsker mennesker, og det at udvikle dem – så enkelt kan det vel siges!”

At få lov til at inspirere mennesker, ledere og dermed hele virksomheden til at udvikle deres relationer, er min lidenskab, hobby og heldigvis også mit erhverv. Om relationerne er til de nærmeste kolleger i teamet, til sine egne medarbejdere eller til deres interne såvel som eksterne kunder, er ikke så væsentligt for mig.

Hvem jeg underviser betyder nemlig ikke så meget, idet jeg bliver ligeså glad om det er en hel afdeling, en enkeltperson der deltager på et åbent kursus eller en hel virksomhed, som får øjnene op for hvordan personlig udvikling gennem indsigt i Enneagrammet kan forenes med det at drive en moderne virksomhed.

Enneagram Prison Project

“The Enneagram has mostly impacted my life just by helping me be aware that people aren’t so simple, and personalities vary widely. I used to be very close-minded with my view of the world, and I had a very plain “right or wrong” mentality. I generally thought my perspective was either right or wrong, and there wasn’t much room for interpretation. If a person went about any given situation differently than I would, then either they were wrong or I was wrong. I certainly had no problem accepting myself as imperfect, and I actually relished the chance to learn from my mistakes, but ultimately, I just had no concept of how truly different people are.

Only through tools like the enneagram have I realized that people are very complicated, and – to use an old saying where I’m from – there are more than one ways to skin a cat. Essentially, people are different and that is completely okay and acceptable. I am one of many types, and I accept that now. More importantly, I also accept that the people around me come from an array of personality types, and I accept that, too. I’m much happier with this realization, and it continues to improve the quality of my life on a personal level as well as the people I interact with and impact on a daily basis.

I first met Claus Roager Olsen at the International Enneagram Association Conference in Denver this year where I shared my story on how the Enneagram has impacted my life over the past few years. As a former inmate myself, I know what kind of person it takes to make a positive influence on the incarcerated, and I fully believe in Claus. We sat and talked at length about a number of things, and it wasn’t long before I could see how pure his heart and intentions were. As a Type Five, I am not inclined to be the most social person in the room, but I made a friend that night, and I gladly vouch for Claus in any way possible.”

Clay Tumey – Type 5 – Enneagram Prison Project USA