Referencer åbne kurser og foredrag i Enneagramstedet

 • TAK! for de sidste to dages oplevelser. Det ligger uden tvivl oppe på øverste hylde blandt de bedste ting der er sket for mig i mit liv og jeg kan ikke vente til næste gang, jeg skal lære mere om mig og de mennesker jeg færdes blandt.
 Gode hilsner.

  Diplomaten

 • Det er nu lidt over 2½ år siden, du Claus optrådte på et lederseminar på min daværende arbejdsplads. Jeg husker, at du startede dagen med at sige: " ...at denne dag ville ændre vores liv!"

  Som mange i lokalet tænkte jeg mit, og på trods af flere tilløb have jeg egentligt aldrig beskæftiget mig med Enneagrammet.

  I øvrigt viste min test helt fejlagtigt, at jeg var 7'er og ikke 8'er, som ellers altid har været min stærke side! Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg begyndte at lytte til din musik og se på dine PowerPoint og billeder, men den kombination fungerede bare godt - det skal du have stor ros for!

  Blandt alle dine billeder dukkede Martin Thorborg op som 7´er, ligesom jeg senere har senere fundet "min" sang: Nik og Jay – "En dag tilbage"... helt klart! Så jeg er en 7'er med en 6'er vinge. Og så er jeg gift med en 6'er med "hypokondriske træk", som du har ret i, at jeg nok aldrig slipper af med og i øvrigt aldrig er helt enig med :-)

  Nå, men jeg blev fyret ca. 2 måneder efter lederseminaret....

  Jeg stod således på gaden med en outplacement-ordning, 9 måneders løn og en gravid kone. Jeg startede systematisk som altid (ikke just en 7'er egenskab tror jeg), og gav manden fra outplacement-ordningen flere grå hår i hovedet. Jeg var egentlig ligeglad med hvad jeg tjente mine penge på bare det var sjovt, og gav omkring kr. 50.000 kroner om måneden ,så jeg kunne forsørge min familie. Men hvis han spurgte hvad jeg allerhelst ville, så var det at drive mit eget firma.

  Samtidigt havde jeg solgt mine aktier i familievirksomheden og købte min første ejendom af Finansiel Stabilitet.

  Jeg fik ret hurtigt arbejde som IT projektleder hos en stor dansk virksomhed. Et mere frit og afvekslende job med mange spændende opgaver, som jeg stadig er meget glad for! Men det blev mig i processen klart, at jeg i virkeligheden er "entreprenør" og burde løbe mere efter mine mange ideer, som giver mig mere energi og glæde!

  Nu har jeg så købt en ejendom mere og er forhåbentlig i gang med køb af den næste. Jeg har oprettet et ejendomsserviceselskab og ansat en fleksjobber. I denne måned lancerer jeg sammen med nogle gutter - et nyt mobilt kaffecykel koncept i København. Hov nævnte jeg, at jeg gennemførte en halv Ironman sidste år, og at vi i år købte et gammelt sommerhus, og er i gang med at bygge et lille nyt på grunden. Min egenkapital har rundet mere en 4 gange det indskudte og jeg har ikke set tilbage på min gamle hverdag bare 1 sekund.....

  Så meget for ham der ændrede sit liv, PRÆCIS som du sagde!

  Jeg skulle hilse fra mit nye liv og sige at det er det hele værd og du gør et KANON arbejde, så jeg håber du bliver ved med at gøre det, du er SÅ god til!

  Bjarne

 • Tusind tak for en inspirerende aften i Odense i går. Claus du er fantastisk på scenen, levende og lige-på, ærlig og alt gøres med en motiverende oprigtighed, som viser din brændende ild for Enneagrammet og dets muligheder! 😃👍

  Jeg forlod stedet med en følelse af at have modtaget den mest fantastiske fødselsdagsgave nogensinde - det er en meget stærk oplevelse. Og helst sikkert at Christina får kæmpe tak for denne oplevelse!

  OG tusind tak for vores samtale bagefter - det var virkelig rart at lytte til dine input.

  Det var en super aften. Havde ingen forventninger og blev blæst tilbage. Er fløjet rundt på en sky det meste af dagen i dag - en skøn fed følelse. Det følte og føler jeg, at jeg ønsker at give videre til jer - TAK 😄

  Ulrich Rødekilde

 • Tak for en skøn aften. Jeg kendte til Enneagrammet fra min uddannelse indenfor NLP. Din måde at formidle det på var på en og samme tid enkel, skarp, humoristisk, eftertænksom, hjerteåbnende, fordomsfri, powerfuld og kærlig. Din autentiske måde at præsentere det på var meget inspirerede. Du nåede i den grad ud over rampen. Der hvor jeg sad, trillede tårerne på skift både af grin og dyb alvor, hvor vi blev rørt og ramt i hjertet. Tak!

  Anonym kursist

 • Jeg tror, at en spire er ved at bryde gennem asfalten – tusind tak Claus, fordi du hjalp mig med at vække den. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den er super vigtig for mig, og det kommer i den grad til at gøre en forskel!

  Anonym kursist

 • En god advokat er en god jurist, en god købmand og en god menneskekender. De to første egenskaber får man på Universitetet og som praktiserende advokat. Den sidste egenskab er imidlertid meget svær at få under huden. Jeg har været på kursus hos Enneagramstedet, og Enneagrammet er et værktøj til at adskille mennesketyper. Jeg var rystet da jeg læste beskrivelsen af min type (type 5) da den ramte spot-on og forklarede en del. Men selve værktøjet reflekterer jeg nu i dagligdagen over pr. automatik, når jeg møder klienter, dommere og advokatmodparter - og selvfølgelig privat - og modsat andre kurser/værktøjer så hænger det bare ved. Og så er det pointgivende.

  Jeg kan derfor kun give Claus mine bedste anbefalinger efter nogle fantastiske underholdende dage.

  Anonym kursist

 • Tak for 2 fantastiske, men også hårde dage. Eftertænksom og (fortrængte) minder vælter frem, fylder rigtig meget og det er helt ok! Kan nu se, at mit behov for at redde min bror, næsten tog livet af mig! At jeg kæmpede hans kamp, uden han havde bedt mig om det! Se hvor stor en rolle ret og eller uretfærdigheden spiller i mit liv!

  Det er blevet rigtig tydeligt, hvor meget jeg har trukket mig hele min opvækst, når jeg har taget mod til at åbne op for mine følelser og de ikke er blevet modtaget som forventet. (At vokse op i en syg familie, presser typerne længere ned i tønden og gør det endnu sværere, er min erfaring). Kan se nu, at tanken - så bare fuck af - har været det naturlige valg for mig hele livet, efterfulgt af en enorm ensomhed! Utallige gange, hvor jeg er trampet ud af stuen og enten skredet ud af døren eller fortrukket til mit værelse og sat mig i mørket i bunden af mit klædeskab. Ligesom det er blevet tydeligt, hvor meget jeg har såret mine omgivelser, når jeg ikke har trukket mig og ladet vreden komme ud!! (Og derefter blevet skældt ud!) For hver gang, er skallen bare blevet tykkere!

  Efter flere års terapi og kendskab til Enneagrammet og ik' mindst, at lande i type 8 og ikke i type 9, som jeg blev påduttet da denne rejse startede, er det (endelig) lykkedes mig, at komme i kontakt med den bløde side. Nu kan jeg mærke glæden og lettelsen ved at turde lukke op og ik' mindst græde foran andre uden at føle mig svag. Det har gjort en kæmpe forskel. Det lyder vanvittigt, men at sidde og tale med tårer i øjnene, er helt ok nu!

  Jeg åbnede mit hjerte for min søster i går, for første gang i mit liv, sikken en lettelse og pludselig, var der en masse brikker og tårer, der faldt på plads for os begge! Den viden vi fik omkring 8'erens passion, begær/behovstilfredsstillelse, fik mønten til at falde på plads! Jeg har altid vidst, at alting er meget enten eller for mig, men at se det som et begær ændrer en masse. Tydeligt er det, at begær omkring alt har styret mit liv! Tænker at de mange år som single, snart bør få en ende. Nu tør jeg godt give noget af mig selv, kan se det uden kontroltab eller begrænsning af min frihed og se, hvilken gave det vil være at satse på kærligheden og ik' mindst dele ud af det kæmpe hjerte, jeg gemmer inde bag den skal, der lige så langsomt bliver tyndere i takt med, jeg åbner op.

  Tak fordi I er med på denne skønne rejse!

  Anonym kursist

 • Claus - en helt fantastisk lærer af slagsen, som har givet mig noget helt særligt med på min vej ind i 40'erne! Noget særligt, som jeg ikke slipper igen - noget lærerigt, fantastisk, brugbart og givende.

  Dorte

 • Endnu en gang TUSIND tak for et fantastisk kursus! I har ingen ide om, hvor meget I har åbnet mine øjne! Hele mit liv har jeg gået og gemt mig væk i frygt for at andre ville mene, at jeg var anderledes/underlig. Nu har jeg lært, at jeg ER anderledes, men at den eneste fejl ved det er at jeg troede det var forkert at være mig. Jeg glæder mig til den dag jeg kan være mig selv, uden at bekymre mig om hvad andre mener og tænker om mig. I skal i hvert fald have takken for, at jeg nu er på vej mod en bedre version af mig! Keep up the good work! I gør en forskel, mere end I aner! (Ubeskriveligt mange!) Taknemmelige hilsner.

  Nick Krems, 18 år

 • The Enneagram and Sales workshop that I attended was amazing! Claus brings a level of energy and expertise that is greatly appreciated. Highly recommend! One of the best training sessions I’ve ever attended.

  Claus is one of the best trainers I’ve ever seen. His high energy and level of expertise in the field make his presentations both educational and exciting. Highly recommended!

  I found the Enneagram and Sales workshop presented by Claus to be both informative and eye-opening. His level of energy, expertise, humor, and passion for what he does made the session one of the best I have attended. He truly knows how to engage the audience while bringing to light the value of his message. Exciting, educational, and a lot of fun!

  Sherry Andre

 • Når man er teknisk specialist kan man ofte få brug for at kommunikere med mange utroligt forskellige mennesker.

  Her er Enneagrammet det bedste værktøj, jeg hidtil er stødt på. Det forklarer kort og rimelig præcist, hvilke forskellige muligheder og barrierer der er for en vellykket kommunikation.

  At man derudover kan bruge Enneagrammet til at forbedre kommunikationen med alle andre mennesker, man møder undervejs, er blot en stor tillægsgevinst.

  Claus Roager Olsen er god som underviser på introkurserne, og han er i stand til at drage paralleller til din dagligdag hele tiden. Du må forvente at lære urimeligt meget på urimelig kort tid i et rimeligt tempo og være rimelig brugt efter hver kursusdag. God fornøjelse og kom så i gang!

  Fra en rolig 5w6 kursist

 • Det var spændende, tankevækkende og morsomt og gav bestemt appetit på mere. Der er så meget der giver meget mere mening med Enneagrammet, som jeg kun kendte lidt til i forvejen. Så tak for en skøn aften – 3’eren kan være tilfreds med præstationen, 8’eren med at brænde igennem og 9’eren med at skabe den gode stemning med plads til alle.

  Anonym kursist

 • Da Maria foreslog, at jeg tog med til dit foredrag om Enneagrammet for et par uger siden, kunne jeg godt fornemme, at der her var tale om en anbefaling, som var lidt varmere end blot almindelig varm. Så med min sædvanlige tillid til Marias “påfund” indfandt jeg mig med en af mine gode venner på Bella Sky om aftenen mandag den 6. oktober.

  Både min ven og jeg var imponeret over den viden og indsigt, du fyldte lokalet med. Ekstra taknemmeligt var det selvfølgelig, at det hele blev ledsaget af din fantastiske humor. Hvis man i løbet af nogen timer både kan blive klogere og også få grinet igennem, så er det sgu svært at finde noget at brokke sig over. Meget berigende - tak!

  Karin Mæhl

 • Enneagrammet er genialt. Alle virksomheder, afdelinger, medarbejdere og mennesker generelt, skulle have den gave det er, at kende til og anvende Enneagrammet – fagligt og privat.

  Anonym kursist

 • Det er svært ikke at blive ufatteligt optaget af Enneagrammet, fordi det bidrager med en masse forklaringer på hvor man er, ens stærke sider, hvor man ryger hen i stress-tilstand, hvad ens udviklingsområde er etc. Jeg er imponeret over hvor præcist det rammer.

  Anonym kursist

 • Tak for en super god aften i går. Claus brændte igennem og fik med sin energi alle i gear. Bedst var sidste halvleg hvor I lavede top performance som team – en fornøjelse af se jeres sammenspil som gled totalt ubesværet. I satte masser af tanker i gang og jeg fik motioneret grinemusklen. Var helt færdig af grin da I fortalte om en 9’ers oplevelser med sin 8’er kone…. jeg er selv 8’er med den dejligste 9’er mand. Måtte bare hjem og sige undskyld og jeg elsker dig skat.

  Anonym kursist

 • Tusind tak fordi du inviterede os indenfor og gav os et autentisk billede af hvem Claus er. Du er både nærværende og fantastisk inspirerende. Du er støbt af noget helt særligt der rør os andre. Du har en positiv smittende energi, der gjorde en forskel for os og vi var helt "høje" efter snakken. Tak fordi du tør være dig selv og sige dine meninger.

  Lars

 • Autentisk, nærværende og hylende morsomt. Claus Roager Olsens foredrag om Enneagrammet er i den grad en øjenåbner for menneskelig forståelse! Jeg både grinede og græd og har efterfølgende hentet meget mod og forståelse fra Claus' pointer til min kommunikation med andre. TAK!

  Catrine