Enneagramtype 7

Entusiasten – Eventyreren


Hovedtype – Oplevelsesorienteret

 

Stræber efter:

Oplevelser, alsidighed og sjov

 

Tiltrækkes af:

Nyheder og spænding

 

Bryder sig ikke om:

Begrænsninger og rutiner


“Hvo intet vover, keder sig ad helvede til”

 

7’ere er optimistiske og livsglade mennesker der  let begejstres af nyt. De kendes ofte for deres lethed, livlighed, glæde og spontanitet. De ser livet som en leg og fokuserer på de positive aspekter i det de har med at gøre. Det er vigtigt for dem at have det sjovt, og at tingene glider let og ubesværet. 

 

For 7’ere er livet fuldt af muligheder, og de vil helst ikke gå glip af noget. Mange aftaler, nye oplevelser, interesser, spændende udfordringer osv. er blot nogle af eksemplerne på hvad de bruger meget energi på. Alt sammen noget der kan stimulere dem i deres søgen efter inspiration og fascination, men som også kan fjerne dem fra realiteternes verden.

 

De giver sig let i kast med nye ting og gerne flere ting på en gang, og med deres høje energi kan de også inspirere andre til at gøre det samme. Deres tanker flytter sig hurtigt fra et sted til det næste, de er fulde af idéer og planer

 

Type 7’s inderste væsen ønsker at være fuldt til stede i nuet, i ren væren og at være tilfreds med det som er i øjeblikket.


Bedste egenskaber

Automatisk adfærd

Overdreven adfærd

Taknemlig

Adspredt

Rastløs

Produktiv

Krævende

Grådig

Sansende

Overfladisk

Hyperaktiv